zaterdag 10 juni 2017

KWELDUIVELS

Beste bloggers

Tijdens de taallessen schreven de leerlingen een verslag over een kwelduivel.
Hieronder lees je enkele resultaten.Mummies
Mummies zijn met in papier gewikkelde wezens. Vele mensen geloven dat alle mummies uit Egypte komen. Maar er zijn ook mummies die uit Zuid-Amerika komen en uit Groenland, China, en Noord-Europa. Maar de bekendste komen uit Egypte, zoals Toetankhamon. De mens dacht als mummies tot leven komen dat je ze moest bestrijden met water, symbolen en vuur en gek genoeg ook met katten!!!
En nog iets: Als je kind vraagt: "Mama, bestaan levende mumm mummies echt?" Dan is het antwoord NEE! Want mummies hun benen en armen kunnen niet bewegen. Alleen als je naar films kijkt, zul je wel zo een rare mummie zien die kan praten. Zo dit was wat meer info over mummies.

Batist

De vampiers.
Vampiers zijn kwelduivels die bijna tegen niets kunnen zoals zonlicht, knoflook, …
Het zijn best wel gevaarlijke kwelduivels.

Vampiers zijn zeer bleek. Ze zien er aristocratisch uit, zeker als je de bekendste van allemaal, Graaf Dracula, voor ogen houdt. 

Vampiers komen uit Oost-Europa.
Ze zijn levende doden die een groot deel van hun tijd in hun lijkkist doorbrengen. En deze kwelduivels komen ’s nachts uit hun graf. Om te kunnen blijven leven hebben ze immers bloed nodig en dat doen ze ’s nachts. Ze gaan uit hun graf en zoeken levenden om bloed op te zuigen.

De zon is dodelijk voor vampiers, als je een foto van hun neemt staan ze er niet op, en ze hebben geen spiegelbeeld.

Zoals je ziet kunnen de vampiers wel slecht zijn maar in werkelijkheid bestaan ze gelukkig niet. Dus je hoeft er zeker niet bang voor te zijn!!! 

Joline

Vampieren
Vampieren zijn niet gevaarlijk, alleen ’s nachts.
Wil je er nog meer over weten lees dan de tekst

Vampieren bestaan sinds de 18de eeuw. Ze zijn bijna altijd bleek en hebben altijd en overal een mooi pak aan. Ze  hebben puntige hoektanden. De meeste vampieren leven in Oost-Europa.
Overdag moet je geen schrik hebben dat je een vampier tegenkomt. De vampieren leven alleen ’s nachts. Als je overdag een vampier vindt die bv. In het donker ligt te slapen of ergens in het donker zit, sla dan een houten paal door hun lichaam.
Vampieren drinken bloed. Ze bijten met hun scherpe hoektanden twee gaatjes in je halsslagader, dan zuigen ze je bloed op. Mensen die zijn gebeten worden ook een vampier. Als iemand een vampier geworden is, sla dan ook een houten paal door hen heen.
We weten nu al veel over vampieren maar gelukkig bestaan ze niet echt. Alleen in films, series73427 en boeken. je hoeft dus vannacht niet te vrezen dat er een in je slaapkamer staat.

Kobe
Geen opmerkingen:

Een reactie posten